Snors uitagenda

Na regen komt zonneschijn, en dat hopen we dan ook van harte voor dit weekend. We hebben namelijk weer de leukste evenementen en markten voor je opgezocht, zodat jij niks mist. En hè, anders kunnen we altijd nog de paraplu pakken of poncho aantrekken. Want we gaan meezingen met Amsterdamse volksmuziek, een kijkje nemen in wat het komend cultuurseizoen ons te bieden heeft in Den Haag, de Swan Market is er weer in Rotterdam en we hebben nog een leuk marktje gevonden in Amersfoort die zeker de moeite waard is.

Openingsbeeld: Swan Market

Amsterdam: Jordaanfestival

Het jaarlijkse Jordaanfestival vindt dit weekend, 4, 5, en 6 september, weer plaats op de Appeltjesmarkt in Amsterdam. Gedurende deze drie dagen kun je meezingen met rasechte Amsterdamse volksliederen en grote Nederlandse artiesten. Al 41 jaar is dit gratis festival een feestje, waar de hartverwarmende geschiedenis van de Jordaan gevierd wordt. Op zondag is de grote finale, van 13:00-23:00, met artiesten als Peter Beense, Danny Froger en een bijzondere mystery guest. Amsterdamse gezelligheid gegarandeerd!

jordaan festival amsterdam uitagenda snor

Beeld: Jordaanfestival
Gratis entree. Wanneer: vrijdag 4 september (20:00-00:00), zaterdag 5 september (12:30-00:00) en zondag 5 september (13:00-23:00). Locatie: Appeltjesmarkt, Amsterdam (busstation Marnixstraat). Klik hier voor het volledige programma.

Den haag: Haags UIT Festival

Op zondag 6 september gaat het culturele seizoen van start in Den Haag. Tijdens het UIT Festival kun je een kijkje nemen wat dit komende seizoen te bieden heeft. Het Lange Voorhout heeft een groot buitenpodium waar zowel nationaal als lokaal talent optreden en je kunt alvast een voorproefje bekijken in bepaalde theaters. Daarnaast is er een gezellige cultuurmarkt waar je onder andere kaartjes voor de nieuwste theaters, gezelschappen en musea kunt kopen- soms met toffe kortingsacties. Op het Spuiplein kun je ook in het Filmtheater terecht en zijn er mooie optredens te zien rond de Nieuwe Kerk. En ook op de Hofplaats is het feest, hier treden dansers, dj’s en muzikanten op.

uitfestival den haag snors uitagenda Beeld: Haags UIT festival
Gratis entree. Wanneer: 6 september. Locaties: Lange Voorhout, Spuiplein en de Hofplaats in Den Haag. Bekijk hier het volledige programma.

Amersfoort: Zomergrachtenmarkt & Not just a Market

Op zondag 6 september zijn er in de Amersfoortse binnenstad rond de 75 kramen te vinden. Alle kramen verkopen vintage, food, art of lifestyle producten. Verder is er live muziek en kun je genieten van lekker eten en drinken zodat je tonnetje rond naar huis kunt. Nu nog hopen op zon voor dat echte zomerse gevoel.

zomergrachtenfestival & not just a market amersfoort uitagenda snorBeeld: Zomergrachtenmarkt & Not just a Market
Wanneer: zondag 6 september. Locatie: Kortegracht, 3811KG Amersfoort. Klik hier voor meer info. 

Rotterdam: Swan Market

Deze zondag is het weer zover: de Swan Market. Dit keer is de gezellige lifestyle markt in Rotterdam, met handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kids items, gave interieur items en betaalbare kunst. Food trucks leveren lekker eten en drinken en er is live muziek van zowel beginnende artiesten als professionals.
swan market rotterdam uitagenda snor
Beeld: Swan Market 
Entree: €1,- Gratis entree voor <18 en 65+. Wanneer: zondag 6 september, 12:00-18:00. Waar: Museumpark, Rotterdam. Klik hier voor meer informatie.