Interview Snorfestival: Geheugentraining

Wij presenteren u… Ivo Jansen. Onze held die ervoor gaat zorgen dat we na het Snorfestival nooit meer een boodschap vergeten. Hij leert ons in 30 minuten de kunst om 10 nieuwe eenheden informatie te onthouden, superrrr handig! Lees snel verder om meer te weten te komen over deze workshop en Ivo zelf. En o ja, vergeet vooral niet om jezelf hier in te schrijven voor deze workshop.

Openingsbeeld: Maartje Kuiper

Vertel Ivo, wie ben jij en wat doe je in het dagelijks leven?
”Ik ben Ivo Jansen, getrouwd met Bouke en we wonen met onze kinderen Evelijn en Gilles in Amsterdam Westerpark. Ik ben iemand die nieuwsgierig is naar de kunst van het leven. ivo jansenHoe kun je de kansen die het leven biedt, optimaal benutten? Daarom ben ik recentelijk ook life & career coach geworden. Ik hoor mensen vaak praten over hoe ze ooit bij een werkgever terechtkwamen, daar jaren zijn blijven hangen zonder het echt naar de zin te hebben. Zonde van je tijd! Mijn bedrijf heet ‘Datsja Loopbaanadvies’. Een datsja is een buitenverblijf, een plek waar stedelingen naar toe gaan om afstand te nemen van het vluchtige bestaan. Een plek die uitnodigt om je werk en je leven te overdenken en om nieuwe plannetjes te maken. Je zou iedereen wel een datsja toewensen!”

Datsja beeld 1

Wat houdt jouw workshop ‘geheugentraining’ in en waarom is het leuk om deze workshop te volgen?
We gaan tijdens deze workshop in een korte tijd een methode leren gebruiken, waarmee je de capaciteit van je kortetermijngeheugen grofweg kunt verdubbelen! Deze ‘kapstokmethode’ is niet bedoeld om informatie langdurig op te slaan, maar is juist zeer bruikbaar als een soort to-do list in je hoofd.”

”Meer dan twee duizend jaar geleden gebruikten de Grieken de onderliggende geheugenprincipes al. Toen ik enkele jaren geleden voor het eerst kennis maakte met mnemonische technieken, dacht ik: ‘dat had ik eerder moeten weten! En: waarom weet bijna niemand hiervan af?’ Het is vooral heel erg leuk om te merken dat je veel meer kan dan je denkt.”

”Heb je naast het Snorfestival nog andere leuke dingen op de planning staan?”
”In Canada heb ik, toen ik daar een opleiding deed, een interessant loopbaanspel ontdekt ‘Who You Are Matters!’ Het spel geeft in korte tijd antwoord op de vragen:  wat zijn mijn sterke kanten? Wat zijn mijn belangrijkste drijfveren? En wie zou mij kunnen helpen bij het realiseren van je wensen? Het is een spel voor jongeren en volwassenen en vanaf dit schooljaar ga ik er in een aantal onderwijsinstellingen mee aan de slag.”

wyam ivo jansen


”Wat voor mij het allerleukst is en een hele grote eer… in het afgelopen jaar heb ik zelf een kaartspel ontwikkeld genaamd ‘Broadview Master’. Een buitengewoon getalenteerde vriend van mij, Joost van Adept Vormgeving gaat ook het kaartspel vormgeven. Het wordt een spel voor vrienden en families en buiten dat het leuk is om te doen, gaat het je ook helpen je sterke kanten te ontdekken en die in te zetten om persoonlijke doelen te bereiken.
Serious fun dus. En uitgeverij SNOR gaat het uitgeven!”

Beeld: Ivo Jansen
www.datsja.com  

Heb je de smaak te pakken gekregen? Hier kun je tickets bestellen voor het Snorfestival op Kampeerterrein de Lievelinge in Vuren. Prijs: Normaal €10,-*, Kind vanaf 6 jaar €5,-* en Familie €25,-* (2 volwassenen en 2 kinderen). En hier kun je je inschrijven voor de super handige workshop van Ivo Jansen. Vergeet niet om je voorkeurstijd aan te geven bij ‘opmerkingen’ tijdens het bestelproces.

* In de voorverkoop komt er €1,25 bij aan servicekosten. Genoemde prijzen zijn exclusief optionele annuleringsverzekering. 

SNOR_Header_nieuwsbrief_6