Snors uit agenda

Dit weekend staat in het teken van(bock)bieren – kunnen we fijn opwarmen -, maar ook lekkere muziek van jonge artiesten en de leukste marktjes van deze week. En niet te missen: hét designevenement van het jaar: Dutch Design Week in Eindhoven.

Openingsbeeld: Le Bazarre / Martijn van de Zuidewind

Dutch Design week

Zaterdag 17 oktober opent de Dutch Design Week in Eindhoven. Dit maal groter dan ooit. Door de hele stad vind je werk van nationale en internationale ontwerpers. Vergeet niet naar de afstudeertentoonstelling van de Design Academy te gaan. En bij Piet Hein Eek presenteert Social Label hun nieuwe product: verhalend servies, ontworpen door Edwin Vollebergh van Studio Boot. We hebben het servies al in het echt gezien bij Studio Boot en mooi dat het is!

Beeld: Studio Boot. Dutch Design Week, Eindhoven, van 17 t.m 25 oktober. Kaarten en meer info: Dutch Design Week

servies boot

 

 

Tilburg en den haag: Popronde

Popronde is een reizend festival dat in de periode van september tot en met november in 38 steden neerstrijkt. Vrijwel ieder genre is vertegenwoordigd, van singer-songwriters tot drum ‘n bass en van rock tot blues. Zo deden eerder Roosbeef (Roos Rebergen was ook aanwezig op het Snorfestival!) en Chef’ Special mee aan de Popronde. Op vrijdag 16 oktober kun je in Tilburg en op zaterdag de 17e in Den Haag nieuw talent spotten. En ook erg fijn: je hoeft geen entree te betalen.

Convoi Exceptional popronde den haag tilburg band optreden snors uitagendaBeeld: Convoi Exceptional / Popronde
Wanneer: vrijdag 16 oktober in Tilburg en zaterdag 17 oktober in Den Haag. Klik hier voor meer info. Gratis entree. 

Bockbierfestivals

Houd je van bier? Dan zit je dit weekend goed. Her en der door het land zijn er (bock)bierfestivals en wij hebben de leukste voor je bij elkaar gezocht, wel zo handig.

Utrecht- Op 16, 17 en 18 oktober is het in Utrecht feest. Op het Ledig Erf kunnen we drie dagen lang genieten van bockbier, met keuze uit meer dan 20 verschillende soorten. Uiteraard uit het speciale Bokbierglas.
Eindhoven- Van 13:00 tot 18:00 op zondag is er het Eindhovens Bierfestival in Winkelcentrum de Hurk. Niet zozeer bockbier dus, maar wel bier in overvloed!
Haarlem- Ook in Haarlem is het zondag Bockbierdag, van 13:00-22:00 kunnen we hier allerlei fijne bockbieren proeven.
Nijmegen- Op zondag kun je in Nijmegen van 13:00 tot 19:00 terecht voor de lekkerste bockbieren bij de vier deelnemende cafés.

bockbier bier snors uitagenda bockbierfestival utrecht
Beeld: Bockbierfestival Utrecht


Utrecht: Le Bazarre

Op zaterdag 17 oktober kunnen we weer naar de gezellige, rondreizende cultmarkt Le Bazarre voor o.a. tweedehands kleding, boeken en zelfgemaakte- en streekproducten. Dit maal bij Molen de Ster, toplocatie. Op iedere editie komen andere verkopers, zodat je steeds verrast wordt met nieuwe producten van creatieven, makers en lokale boeren. 
le bazarre utrecht markt uitagenda snor

Beeld: Le Bazarre
Waar: op het erf van Molen de Ster in Lombok, Utrecht. Wanneer: zaterdag 17 oktober van 12:00 tot 17:00. Gratis entree. 

 

Rotterdam: Snuffelmarkt

Met 150 tot 200 kramen is dit de grootste snuffelmarkt van Rotterdam-Noord. Je vindt hier vintage en tweedehandsspullen. En het is vlakbij halte Blijdorp, dus als je uitgeshopt bent kun je altijd nog aapjes kijken in Diergaarde Blijdorp.

snuffelmarkt rotterdam uitagenda snor
Beeld: Snuffelmarkt
Wanneer: zondag 18 oktober van 11:00-17:00. Waar: Statenweg 99, Rotterdam.