Snors uit agenda

De herfst is in volle gang en de winter staat voor de deur. Reden dus om eropuit te trekken om mooie en leuke winteritems te scoren op de gezellige Sunday Market, in Amsterdam deze keer. En (kleine) foodlovers opgelet: in Den Haag kunnen lekkerbekjes met hun ouders alles te weten komen over de foodtrucks in het foodtruckdorpje, heerlijk & eerlijk eten proef en koop je op DeStreekmarkt in Utrecht en Breda is de place to be met het anders-dan-andere foodfestival Fijnproevers & Smaakbarbaren. Je leest het in deze Snors Uitagenda!

Openingsbeeld: DeStreekmarkt 

 

Den Haag: Foodfestival lekkerbekjes

Van vrijdag 31 oktober t/m zondag 1 november staan kids en food centraal tijdens LEKKERBEKJES. Het plein voor Madurodam in Den Haag wordt deze dagen omgetoverd in een foodtruckdorpjeMet verschillende speeltoestellen en foodtrucks waarbij we de verhalen kunnen horen achter de gerechten. Ook leuk: bij de meeste foodtrucks kunnen we zelfs zien hoe het eten wordt bereid. Het opsmikkelen van al dat lekkers kan in een bijna huiselijke inrichting, wel zo gezellig! En op het terrein kunnen kinderen gebruikte bekers bij elkaar sprokkelen en een grote Tree of Trash maken samen met de mensen van TrashUre Hunt.

lekkerbekjes kinderfoodfestival den haag snors uitagenda
Beeld: Lekkerbekjes Kinder foodvestival
Wanneer: Vrijdag 30 oktober en zaterdag 31 oktober van 14:00-21:00 en zondag 1 november van 13:00-20:00. Waar: George maduroplein, Den Haag. Gratis entree. Klik hier voor meer info.

 

BREDA: Fijnproevers & Smaakbarbaren

Fijnproevers & Smaakbarbaren in Breda is geen doorsnee foodfestival. Er staat zaterdag 31 oktober en zondag 1 november onder andere theater, muziek, gezond eten en humor op het menu. Zo is er een foodmarkt met lokale en duurzame producten en een foodgallery met verschillende perfomances en kunstwerken zoals bijvoorbeeld een drie meter hoog standbeeld van suiker- mooi én lekker eetbaar! Bij de food university moet je wezen voor food debatten, waaronder Guido Weijers als vegetariër in debat met de veeboer Sander van de Haar en Stijn Hilgers de schapenheld. Wil je alles weten over ijs? Dan is Cathy’s ijsworkshop zeker een bezoekje waard met aansluitend een uitgebreide ijsproeverij- wij zijn om. En vraag je je af waarmee je dan zoal je buikje kunt rondeten? Onder andere Dokter Worst en Crazy Sushi zijn van de partij.

fijnproevers en smaakbarbaren sushi snors uitagenda breda
Beeld: Fijnproevers en Smaakbarbaren
Wanneer: Zaterdag 31 oktober van 12:00-23:00 en zondag 1 november van 12:00-22:00. Waar: Belcrumweg 19, Breda. Gratis entree. Klik hier voor meer info.

 

Amsterdam: Sunday Market

Met de winter voor de deur, is een binnenmarkt wel zo fijn. Lekker warm en droog! Buiten rondom de gebouwen staan ook een aantal kramen waarbij je jezelf kunt opwarmen met pompoensoep en andere lekkere hapjes. En zoals bij iedere Sunday Market kun je hier goed shoppen voor mode, design en kunst en is er voor de kids een ouderwetse zweefmolen. Er zijn verschillende leuke workshops voor zowel jong als oud die je kunt volgen, zoals het maken van lampionnen voor Sint Maarten of het versieren van snoephuisjes.

sunday market amsterdam westergasfabriek snors uitagenda

Beeld: Sunday Market
Wanneer: Zondag 1 november van 12:00-18:00. Waar: in de Westergasfabriek en buiten rondom de gebouwen, Amsterdam. Gratis entree.  Klik hier voor meer info. 

 

Utrecht: DeStreekmarkt Mariaplaats

Houd je van heerlijk en eerlijk eten? Dan is DeStreekmarkt wellicht iets voor jou. Bij deze winterse editie kun je shoppen bij de tientallen kramen of een drankje doen bij de Leckere bar van Gert-Jan. Bij deze blijf-even-lekker-zitten-om-te-proeven-met-je-gezin-en-vrienden-markt kun je eten ontdekken vanuit eigen streek en land. En een beetje van verder weg, door liefhebbers ingekocht. Ontmoet de makers en verkopers en hoor waar het eten vandaan komt. Da’s toch leuker dan een rondje supermarkt!

streekmarkt utrecht snors uitagenda
Beeld: DeStreekmarkt

Wanneer: Zondag 1 november van 11:00-18:00. Waar: Mariaplaats, Utrecht. Klik hier voor meer info.