Peren pakketje

Met het prachtige weer van afgelopen weekend en het -beloofde- mooie weer voor dit weekend is er geen enkel excuus meer: tijd om de barbecue uit de schuur te plukken en een fijne herfstbarbecue te organiseren. Want dat kan het hele jaar door, weten we van mrs. BBQ herself: Mme Charlotte  (Koken op een vuurtje en On fire!). Daarom deze woensdagreceptdag een herfstrecept uit haar boek On Fire! om je vingers bij af te likken: een perenpakketje met chocolade en kardemom. En voor de liefhebber een scheutje cognac- dan krijg je het vanzelf warm, wat voor weer het ook is.

Benodigdheden:
8 rijpe peren // 100 g chocolade (bitter, puur of melk; wat je zelf lekker vindt) // 1 tl gemalen // kardemom // evt. cognac // aluminiumfolie

Bereidingswijze:

Wij kregen vroeger op vakantie bananen met hagelslag van de barbecue, mijn ouders deden er voor zichzelf dan nog een scheut jenever bij. Dit is een iets subtielere herfstvariant.
Vouw 8 pakketjes van aluminiumfolie. Schil de peren, verwijder het klokhuis. Leg in elk pakketje 1 peer in stukken. Verkruimel de chocolade of gebruik hagelslag, korrels smeltchocolade of vlokken. Verdeel over de peer. Bepoeder licht met de gemalen kardemom, ik vind een snufje zout erop ook erg lekker. Hartig haalt het mooie uit het zoet. Nu kun je er nog een scheutje cognac bij doen. Vouw de pakjes goed dicht en leg ze op een niet meer al te warme barbecue tot de chocolade gesmolten is en de peer goed warm, zo’n 3-5 minuten.

Tip: Ook lekker met een scheutje calvados of eau de vie.

De barbecuesmaak te pakken gekregen? On Fire van Mme Charlotte bestel je hier voor een fijn aanbiedingsprijsje nu voor €19,95 (en wist je al dat On Fire het beste BBQ boek ter wereld is volgens de Gourmand World Cookbook Awards 2014?!).

on fire mme charlotte cover boek uitgeverij snor best barbecue cookbook