Snors uit agenda

Wij hebben al een tijdje de kerstkriebels, jij? Dit weekend kunnen we ons hart ophalen in Den Bosch. In Eindhoven genieten we van mooie en spectaculaire lichtshows en in Amsterdam kunnen we voor een prikkie héél veel musea bezoeken by night. Unieke en handgemaakte items kun je naar hartelust shoppen in Groningen. Fijn weekend!

Openingsbeeld: GLOW Eindhoven

Den bosch: Kerstbeleving

De eerste kerstkriebels komen al, al moet Sinterklaas nog met de boot aankomen. De Kerstbeleving in de Brabanthallen in Den Bosch weet dat we al een tijdje wachten op de Kerst. Volg verschillende workshops en leer om zo’n kerst lichtblok te maken of duik de keuken in en maak je eigen chocoladeletter/kerstkrans/kerstman. De Kerstbeleving geeft ook nog allerlei tips over de versiering van je boom en goodbye struggles met kerstlampjes. Foodlovers kunnen een kooksessie volgen voor een smakelijk kerstdiner en natuurlijk kun je kerstinkopen doen. Voor kinderen t/m 10 jaar zijn er speciale kinderworkshops.

kerstbeleving brabanthallen den bosch snors uitagenda

Beeld: Kerstbeleving
Wanneer: Donderdag 5 november t/m zondag 8 november van 10:00-17:00. Waar: Brabanthallen op de Diezekade 2 in ‘s-Hertogenbosch. Prijs: online €12,50, kinderen (4 t/m 12 jaar) €5,-. Bestel hier je ticket. Klik hier voor meer info. 

Eindhoven: GLOW

Van 7 t/m 14 november is de 10e editie van lichtkunstfestival GLOW. Het wordt weer steeds vroeger donker, des te mooier om deze dagen door Eindhoven te wandelen. Ongeveer vijftig kunstenaars hebben lichtinstallaties en lichtprojecties geplaatst langs de GLOW route. Op gebouwen, huizen, in musea en zelfs langs het spoor worden er mooie lichtshows gegeven met bijzondere figuren. Tijdens deze speciale editie wordt er extra groots uitgepakt met het magische lichtproject Luminarie De Cagna. Het beslaat de volle breedte van het Stadshuisplein met muziek en een Pop-up bar onder de lichtbogen van De Cagna.

glow eindhoven trein ns lichtjes snors uitagenda

Beeld: GLOW Eindhoven
Wanneer: Zaterdag 7 november van 18:30-24:00, zondag 8 november t/m donderdag 12 november van 18:30-23:00, vrijdag 13 en zaterdag 14 november van 18:30-24:00. Waar: Door Eindhoven, bekijk hier de GLOW route. Entree: GLOW is een buitenluchtfestival en veelal gratis. Voor bepaalde specials en binnenlocaties kun je hier de prijzen bekijken en tickets bestellen. Klik hier voor meer info over de GLOW trein experience. 

Amsterdam: Museumnacht

Op zaterdag 7 november is de jaarlijkse Museumnacht in Amsterdam waarbij musea geopend zijn tussen 19:00 en 2:00. Met een ticket (dat je hier kunt bestellen) kun je de ruim vijftig deelnemende musea bezoeken in Amsterdam. Er is muziek en je kunt speciale rondleidingen volgen waardoor je museumbezoek net effe anders wordt dan normaal. Wanneer je de route loopt kom je gegarandeerd op plekken die je misschien in eerste instantie niets leken. Ook leuk: je toegangskaartje blijft geldig voor een volgend bezoek dit jaar bij de meeste deelnemende musea. Geen zin om na je toertje naar huis te gaan? Dan kun je een van de afterpartys bezoeken door heel Amsterdam.

museumnacht amsterdam snors uitagenda
Beeld: Museumnacht Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 7 november van 19:00-2:00. Waar: Bekijk hier de deelnemende musea in Amsterdam. Prijs: €18,50, bestel hier je ticket. 

Groningen: Zeldzaam mooie markt

Op zondag 8 november is de Zeldzaam Mooie Markt in Groningen, met verschillende mooie, originele en handgemaakte producten bij meer dan 100 verschillende kramen. Voor inspiratie en producten van o.a. gerecyclede materialen. Van illustraties en kunst, eten en tassen tot houten speelgoed en kleding.

zeldzaam mooie markt kim buining snors uitagenda groninen cupcakes roze kers

Beeld: Kim Buining fotografie – Zeldzaam mooie events
Wanneer: zondag 8 november van 11:00-17:00. Waar: Vismarkt, Groningen. Klik hier voor meer info.