And the winner is… portfolio check

Je kunt het vast niet meer houden van nieuwsgierigheid. Wie heeft nou toch die portfoliocheck van Studio 100% op het Snorfestival gewonnen? Tadaaa… wie zou het zijn…? *tromgeroffel*

Beginnende en ervaren illustratoren konden op het Snorfestival aanschuiven bij de art directors van Studio 100 Procent, met wie Snor veel werkt. In een speeddate beoordeelde 100 % de vijf mooiste werken van de illustratoren. Met de winnares van vorig jaar, Vera, werken we momenteel zelfs aan een gloednieuw Snor-boek! De prijs van dit jaar is een opdracht voor het ontwerpen van een ansichtkaart voor Snor.  We zullen deze uiteraard met jullie delen online en bij webshopbestellingen toevoegen. Leuk of leuk?

Veel dank aan alle deelnemende illustratoren en natuurlijk aan onze vriendinnen bij Studio 100 Procent, voor hun strenge, doch rechtvaardige oordeel!

Openingsbeeld: Marijke Buurlage 

The winners are..

gedeelde 1e plek

Marijke Buurlage
Het was zó lastig kiezen, dat we gewoon twee winnaars hebben. Marijke maakt kleurrijke en volle illustraties die zowel vrolijk als vrouwelijk zijn. Op het Snorfestival heeft ze naast haar speeddate bij Studio100% ook portretten gemaakt van echte foto’s. Zo ook alleraardigst onderstaand Snorportret van ons.

illustratie snor marijke buurlage
Beeld: Marijke Buurlage 

gedeelde 1e Plek

BAMSE ontwerpt – Wijtze Valkema
Ook Wijtze heeft een eerste plaats weten te bemachtigen met zijn portfolio. Hij heeft een opvallende en eigen stijl, en die past wel in ons straatje! Zijn illustraties zijn kleurrijk, helder, gedetailleerd, met een knipoog en lekker fris.

bamse ontwerpt snorfestival portfoliocheck studio 100%
Beeld: Bamseontwerpt

2e plek

Lotte Brans
Lotte is bezig met het zetten van de eerste stappen in zowel illustreren als keramiek. En dat gaat al de goede kant op! Haar stijl is fijn en origineel. 
studio lotte illustratie uitgeverij snor portfoliocheck studio 100%

Beeld: Studio Lotte 

3e plek

Megan McNulty
Megan is pas dit jaar afgestudeerd, maar heeft o.a. al een opdracht bij HEMA in de wacht gesleept. Haar stijl is fris, vrolijk, quirky en iconisch.

megan mcnulty illustratie portfoliocheck
Beeld: Megan McNulty

4e plek

Red Cheeks Factory – Nelleke Verhoeff
Nelleke illustreert in verschillende stijlen, waaronder fijn en lief. Met onderstaande illustratie heeft ze de #Snorsechteliefde wedstrijd gewonnen, en daarmee kon ze een loveweekend op Kampeerterrein de Lievelinge doorbrengen. Alle tijd dus om op speeddate te gaan met de dames van Studio100%. Maar goed ook, want Nelleke heeft een plek weten te bemachtigen in de top 4.

redcheeksfactory portfoliocheck studio100%
Beeld: Redcheeksfactory

 

Hiep, hiep, hoera voor alle winnaars!