Snors uit agenda

We mogen weer pepernoten en taaitaai eten en beginnen stiekem alvast aan ons verlanglijstje.. Sinterklaas komt dit weekend aan met zijn boot in Meppel! Verder is er een errug leuk marktje in Amsterdam en ook voor foodlovers is de hoofdstad de place to be (als je jezelf nog niet hebt misselijk gegeten aan het strooigoed). Voor één van Europa’s grootste muziek- en boekenfestivals gaan we naar Den Haag. Je leest het in deze uitagenda. Hoera, weekend!

 

Meppel: Hij komt, hij komt… 

Het zal je vast niet ontgaan zijn: zaterdag 14 november komt de goedheiligman vanuit het warme Spanje aan in Meppel. Naast zwaaien naar de Sint en de pieten, valt er nog heel veel meer te doen. Zo zijn er spetterende shows van o.a. Jochem van Gelder de D!kdakkers en Keet! (Telekids). Kinderen kunnen ook trainen voor piet met het klimparcours en de pietentoren of een rondje in de draaimolen en het reuzenrad. Het is zelfs mogelijk om een bezoekje te brengen aan Sint zijn boot!

Sinterklaas meppel snors uitagenda sintintocht

Beeld: Sinterklaasintocht (Fotograaf Marco Havers)
Wanneer: Zaterdag 14 november, 10:00-17:00. (Sinterklaas komt om 12:00 aan). Waar: verschillende locaties in Meppel (Bleekerseiland, Prinsengracht, Groenmarkt, Kerkplein, De Wheem), Grote Oever, Slotplantsoen. Klik hier voor meer info 

Amsterdam: Museum Market

Deze derde zondag van de maand is er weer de gezellige Museum Market op het Museumplein. Je kunt hier vanalles shoppen op gebied van kunst, home, mode en accessoires, sieraden en leuke spulletjes voor kinderen (kun je gelijk Sinterklaas inkopen inslaan). Eén van de aanwezige designers is Ruby Brown, haar ontwerp kun je ook vinden in het boek DIY dat we samen met haar hebben gemaakt! En honger zul je niet krijgen, met kramen van onder andere Vlees noch Visch, de Oesterkrakers en de Tostibus. Verder zijn er gezellige deuntjes van The Famous Unknowns.

museum market amsterdam museumplein snors uitagenda

Beeld: Museum Market
Wanneer: Zondag 13 november 12:00-18:00 (iedere derde zondag van de maand). Waar: Museumplein, Amsterdam. Gratis entree. Klik hier voor meer info. 

Amsterdam: Foodparade – carnival Am xxx dam

De FoodParade houdt een speciale Carnival editie in Het Sieraad, dat wordt omgebouwd tot een meat fest waar je drie dagen lang kunt smullen, drinken en dansen. Met workshops, een enorme Essen-Bingoshow, een markt, plaatjes van DJ’s en meer. Zo kun je leren hoe je worst maakt, als je dit op het Snorfestival hebt gemist, of oldschool met de ApenkooiGym meedoen. En op zondag kun je de dag beginnen met de Superbrunch.

worst food parade amsterdam snors uitagenda

Beeld: FoodParade (Brandt & Levie worstmakers)
Wanneer: vrijdag 13 november 18:00-3:00, zaterdag 14 november 13:00-3:00 en zondag 15 november 12:00-22:00. Waar: Het Sieraad (Postjesweg 1, 1057 DT, Amsterdam). Gratis entree. Klik hier voor meer info. 

Den Haag: Crossing Border Festival 

Literatuur, muziek, beeldende kunst en film komen samen op dit zesdaagse festival in Den Haag dat na 23 edities zich een van Europa’s belangrijkste boeken- en muziekfestivals mag noemen. Meer dan 200 auteurs, dichters, filmers, muzikanten en artiesten komen hier samen met bijzondere combinaties op gebied van film, beeldende kunst, muziek en literatuur. Zo treedt op zaterdag Roosbeef op, zij verzorgde ook twee optredens op het Snorfestival!

crossing border festival den haag koninklijke schouwburg snors uitagenda
Beeld: Crossing Border Festival
Wanneer: 12 t/m 17 november. Waar: Den Haag, Koninklijke Schouwburg (Korte Voorhout 3) en Nationale Toneel Gebouw (Schouwburgstraat 8). Prijs: Dagkaarten voor vrijdag 13 of zaterdag 14 november kosten €30. Een passe-partout voor beide avonden kost €50 (excl. servicekosten). Klik hier voor tickets en de prijzen voor de overige dagprogramma’s. Klik hier voor het programma.