Recept: asperges, spek en kwartel eitjes

Een recept uit Proef de Liefde van Anya van de Wetering: Gebakken asperges met spek en kwarteleitjes. Geschreven door chefkok Anne Fleur Sanders. Een recept om op verliefd te worden!

Fotografie: Arjan Benning

Benodigdheden:
200 g dunne groene  asperges // 100 g ontbijtspek of pancetta in plakjes // 6 kwarteleitjes (of 2 kippeneieren) // paar takjes tijm // peper // zout // nootmuskaat

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 200°C. Was de asperges en snijd er ongeveer 1 centimeter vanaf. Leg de plakjes spek in een ovenschaal en zet die in de hete oven. Wanneer het spek een beetje knapperig begint te worden – na ongeveer 5 minuten – keer je de plakjes om. Leg de asperges en de takjes tijm erbij en wentel ze door het vet. Zet de schaal terug in de oven tot de asperges wat zachter worden. Dit duurt, afhankelijk van de dikte van de asperges, ongeveer 5 minuten. Haal de schaal uit de oven en giet voorzichtig de kwarteleitjes over de asperges. De beste manier om de eitjes te openen is door er met een scherp mesje een dopje af te snijden. Dit gaat makkelijker dan wanneer je het eitje op een rand breekt. Bestrooi alles met peper, zout en wat nootmuskaat en zet terug in de oven. Bak tot de eitjes de gewenste gaarheid hebben. Serveer met knapperig vers brood en roomboter.

Eet smakelijk!

cover proef de liefde anya van de wetering arjan benning anne fleur sanders uitgeverij snor kookboekTrek in nog meer gerechten om samen met je lief te delen? Proef de Liefde van Anya van de Wetering (bekend van o.a. de Soepkalender) kun je hier bestellen voor €19,95 (excl. verzendkosten). Met 25 verleidelijke recepten van Anne Fleur Sanders, fotografie van Arjan Benning en gedichten van Ingmar Heytze.