Recept: Ontbijt pizza

We love pizza! Met deze Ontbijt Pizza uit het Weekend Ontbijtboek van blogger Yvestown maak je een wat mildere variant, die je zonder excuus lekker als ontbijt kunt eten. Heerlijk voor de zondagochtend wanneer je net iets later dan normaal uit bed komt en zin hebt in een stevig ontbijt of ferme brunch. Je kunt deze pizza natuurlijk ook prima ’s avonds eten.

Benodigdheden voor 4 personen:
Ingrediënten pizzadeeg:
500 g tarwebloem // 1 tl gist // 1. tl zout // 325 ml warm water //1 el koolzaadolie

Overige ingrediënten:
400 g tomatenblokjes // 300 g gemalen jonge kaas // 100 g ontbijtspek, gebakken // een handvol groene olijven in plakjes // een handvol zwarte olijven in plakjes // 15 g verse basilicumblaadjes // 3 eieren // zout en peper

Bereidingswijze:

Meng bloem, gist en zout in een kom. Schenk het warme water en de olie erbij. Kneed het geheel ongeveer 5-10 minuten met je handen totdat het massief en glad is. Het is in het begin heel plakkerig, maar probeer toch niet te veel bloem te gebruiken bij het kneden. Zo blijft het deeg goed stevig. Na 5 minuten wordt het deeg steeds minder plakkerig.

Poeder de deegbal met wat bloem en leg hem in een kom. Dek de kom af met een vochtige doek en zet hem 2-3 uur apart, zodat het deeg kan rijzen. Bestuif daarna het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot de gewenste maat.

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de pizzabodem op een met bakpapier beklede bakplaat. Breng de tomatenblokjes met zout en peper op smaak. Verspreid ze over het pizzadeeg, gevolgd door de kaas, het gebakken ontbijtspek, de olijven en de basilicum.

Bak de pizza ongeveer 15 minuten in de oven. Haal hem eruit en breek er 3 eieren op. Zet 10 minuten terug in de oven. In totaal moet de pizza 25 minuten bakken.

weekend ontbijtboek yvestown cover uitgeverij Snor

Nieuwsgierig naar meer lekkere ontbijtrecepten? In het Weekend Ontbijtboek staan 52 leuke en verrassende ontbijtrecepten. Je kunt hier het boek van blogger Yvestown bestellen.