Snorfestival 2016: Blogs

Wat hebben we een geweldig weekend gehad, twee dagen dit keer! Zaterdag 24 en zondag 25 september was het derde Snorfestival, dit keer in onze eigen Snorfabriek waar jullie gelijk een sneak peek kregen van wat er nog gaat komen. We lanceerden boeken, er waren weer volop workshops te volgen en er was lekker eten & drinken. We genieten hier op kantoor nog steeds na van alle foto’s, video’s en mooie verslagen die we voorbij zien komen, dankjulliewel!
Hieronder verzamelen wij de blogposts die anderen over het Snorfestival geschreven hebben, waaronder de bloggers die hebben meegewerkt aan de bloggersmarkt #uithethuisvan in samenwerking met Anki (Zilverblauw) en Lonneke (Bubblemint).

Heb jij ook een blogpost geschreven over het festival? Stuur dan een mailtje met de link naar iris@uitgeverijsnor.nl, dan plaatsen wij ‘m hier.

Credit openingsbeeld: Gracia Visscher

Bubblemint
”Eindelijk was het zover, afgelopen zaterdag opende de Snorfabriek haar deuren! Het Snorfestival ging van start en al onze ideeën en inspanningen van de laatste weken kwamen die dag samen. De te gekke oude NS-Loods in Utrecht was gevuld met hippe keten en kassen, foodtrucks en terrasjes en vele creatieve ondernemers. Wat een feest! Onze Kwantum keet maakten we de dag ervoor definitief af en was nu te bezichtigen! Wat heerlijk om het eindresultaat te presenteren en zoveel enthousiaste reacties te ontvangen. De keet is de komende 1,5 jaar te huur als inspirerende werk- of vergaderruimte.”

Bubblemint snotfestival uithethuisvan bloggersmarkt
Beeld: Bubblemint

Zilverblauw
”De afgelopen maanden werkte ik samen met Lonneke aan het project Kwantum keet. We onderhandelden, fotografeerden, verfden, poetsten, zochten meubels uit, reden heel Nederland door, stylden, ontwierpen en realiseerden ‘from scratch’ een vergaderplek in de nieuwe Snorfabriek in Utrecht. We lieten de Kwantum keet voor het eerst aan het publiek zien tijdens het Snorfestival afgelopen weekend. Tijdens het festival organiseerden we ook de bloggersmarkt ‘Uit het huis van’, waar ik hier eerder over schreef.”

zilverblauw kwantumkeet snotfestivalBeeld: Zilverblauw

Judith in Wonderland
”Afgelopen weekend vond het jaarlijkse Snor Festival weer plaats! Deze keer niet op camping de Lievelinge, waar de vorige edities werden gehouden, maar op een geheel nieuwe locatie; de Snor Fabriek! Deze fabriek was voorheen de voormalige NS-Loods De Bovenbouwwerkplaats in Utrecht en werd afgelopen zomer door de dames van Snor (en een heleboel vrijwilligers) helemaal aangepakt om er het komende jaar allerlei toffe workshops, exposities, lezingen en optredens te kunnen gaan organiseren. De Snor Fabriek opende zaterdag voor het eerst haar deuren voor publiek met het leukste festival van Nederland; het Snor Festival!”

judithinwonderland bloggersmarkt snorfestivalBeeld: Judith in Wonderland

Elske Leenstra
”Dit jaar een nieuwe locatie voor dit fijne, kleurrijke festival van Uitgeverij Snor. Het is groter van opzet én twee dagen feest! Anki van Zilverblauw en Lonneke van Bubblemint organiseerden een gezellige Bloggersmarkt waar producten ‘Uit het huis van’ bloggers gescoord konden worden. En ze bouwden en richtten in samenwerking met Kwantum de ‘Kwantum Keet’ in, een heerlijk roze ruimte die je kunt huren als vergader- of workshopruimte. Heel gaaf gedaan!”
elske leenstra snotfestival
Beeld: Elskeleenstra

No ordinary tales
”Een van de leukste festivals van het jaar was vorig weekend weer terug. Oorsprong van het Snorfestival is een feestje voor de lancering van hun nieuwe boeken maar er is zoveel meer leuks te beleven en dit jaar vond het festival maar liefst twee dagen plaats, dus dubbel zoveel plezier. Het eerste wat ons opviel was de grote loods, in het begin waren we nog bang dat we het niet konden vinden maar dat was helemaal nergens voor nodig. Het blijft toch bijzonder hoe oude ongebruikte panden in zoiets leuks omgetoverd kunnen worden.”

no ordinary tales snorfestival
Beeld: No ordinary tales  

Steph To Read
”We kwamen al snel bij de eerste grote ‘kas’. Hier werd een workshop Dag!Boek gegeven. Je kon hier aan de slag met allerlei uitknipsels, typemachines, stempels, tape en nog veel meer om je Dag!Boek te vullen met teksten en beelden. Het gaf mij veel inspiratie om er thuis zelf mee aan de slag te gaan.”

dagboek anton kleinBeeld: Stephtoread

Nog niet uitgekeken? Bekijk meer foto’s op onze Facebookpagina.