Relax mama in de keuken, Likeur & Limonade en Extreem beleggen genomineerd

 

Relax mama in de keuken, Likeur & Limonade en Extreem beleggen zijn genomineerd voor de Gourmand Cookbook Awards! Deze internationale Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de beste kookboeken ter wereld in verschillende categorieën. Eerder won On Fire! Het BBQ-boek voor vrouwen de Gourmand Awards voor beste BBQ-boek ter wereld.

 

 Relax mama in de keuken

Relax mama in de keuken

Relax mama in de keuken is genomineerd in de categorie ‘Easy Recipes’. Niet iedereen heeft elke dag tijd om een uitgebreide en gezonde maaltijd aan hun gezin te serveren. En gelukkig hoeft dat ook niet van Relax mama in de keuken. Zo heb je maandag de ‘gezonde start’ recepten en is dinsdag ‘lekker makkelijk’. Het boek staat vol makkelijke recepten die zowel de kinderen als de ouders lusten. Daarnaast schreef Elsbeth Teeling – met een beetje hulp van De Club van Relaxte moeders – columns en tips. Relax.

“The kitchen can be a very happy place in the home. This book is a real help”
Edouard Cointreau, President of the Jury – Gourmand World Cookbook Awards

Relax mama in de keuken

 

Likeur & Limonade

schermafbeelding-2017-01-09-om-12-07-42

Likeur & Limonade is genomineerd in de categorie ‘Best Spirits Book’. Auteur Rian Nix schreef bijna dertig jaar geleden in een ouderwets schriftje haar eerste likeurrecept voor zwartebessenlikeur. Daar is het niet bij gebleven, voor Rian het wist maakte ze om de haverklap likeurtjes en limonades. Van fruit en van kruiden die ze zelf teelde, of van beide tegelijk. Al deze probeersels zijn in dat ouderwetse schriftje geschreven en nu, dertig jaar later, in dit boek gegoten. Met prachtige illustraties van Deborah van der Schaaf. Als dat de Best Spirits Award niet wint, dan weten wij het ook niet meer.

“A beautiful spirits and drinks book from excellent publisher Snor, congratulations. The Netherlands are world famous for their liqueurs, and continue to have quite an impact put with their creativity and quality.”
Edouard Cointreau, President of the Jury – Gourmand World Cookbook Awards

schermafbeelding-2017-01-09-om-12-41-48

 

Extreem beleggen

extreembeleggen_creditmatthijsschippers_www-matthijsschippers-nl
Credit: Matthijs Schippers

Extreem beleggen is genomineerd in de categorie ‘Innovative’. En als Extreem beleggen iets is, dan is het inderdaad innovatief. Verbolgen over de Nederlandse lunchcultuur en zat van de saaie broodjes kaas en hagelslag kropen Jasper Henderson, Caspar Wijers en Matthijs Schippers samen om die Nederlandse lunches een beetje op te krikken. Ooit gehoord van een broodje Flaming Salmon, Da Granny en Spekfantasie? Extreem beleggen is voor iedereen die van een beetje avontuur houdt op brood.

“Innovative books surprise nearly every year in the Netherlands. This one is really creative. Congratulations”
Edouard Cointreau, President of the Jury – Gourmand World Cookbook Awards

ExtreemBeleggen

 

Gourmand Cookbook Awards

De Gourmand Cookbook Awards is een internationale kookboekenverkiezing die sinds 1995 jaarlijks wordt gehouden. Dit jaar is de uitreiking wederom in Yantai, hoofdstad van de provincie Shandong, de grootste wijnstreek van China. Eerdere edities vonden plaats in Beijing en Parijs.

On Fire!
On Fire! won in 2015 in de categorie beste BBQ-boek ter wereld. Het boek is opgedeeld in seizoenen en begint met barbecueën in de winter. 
“Barbecueën is de laatste tijd steeds meer in opkomst, toch zie je mensen nog voornamelijk in de zomer in de weer met BBQ-pakketten van de supermarkt, met worst en speklappen. Niks mis mee, maar met weinig extra moeite kan het zoveel lekkerder en leuker. Dat laat ik zien in dit boek”, aldus auteur Charlotte Fielmich, alias Mme Charlotte.

De awards worden 27 en 28 mei uitgereikt in China.