On Fire! beste bbqboek ter wereld

Ons barbecueboek On Fire, het grote bbq-boek voor vrouwen (én mannen) is verkozen tot beste barbecueboek ter wereld door de internationale Gourmand Cookbook Awards. De uitreiking van de Gourmand Cookbook Awards vond op 9 juni plaats in Yantai, China, dat was deze ochtend 12.00 uur Nederlandse tijd. Auteur Madame Charlotte (Charlotte Fielmich) en de uitgevers van Uitgeverij Snor waren hierbij aanwezig.

Reactie van Mme Charlotte: “Het was zo spannend! De concurrenten waren zo goed, ik kon me bijna niet voorstellen dat ik zou winnen. Het was ook nog veel indrukwekkender dan ik dacht om op dat podium in China te staan.” Bekijk hier het inkijkexemplaar van On Fire! Luister hier Madame Charlotte terug op 538:

 

 

Gourmand Cookbook Awards
De Gourmand Cookbook Awards is een internationale kookboekenverkiezing die sinds 1995 jaarlijks wordt gehouden. Dit jaar is de uitreiking in Yantai, hoofdstad van de provincie Shandong, de grootste wijnstreek van China. Eerdere edities vonden plaats in Beijing en Parijs.

On Fire!
On Fire! is september 2014 verschenen. Het boek is opgedeeld in seizoenen en begint met barbecueën in de winter. 
“Barbecueën is de laatste tijd steeds meer in opkomst, toch zie je mensen nog voornamelijk in de zomer in de weer met BBQ-pakketten van de supermarkt, met worst en speklappen. Niks mis mee, maar met weinig extra moeite kan het zoveel lekkerder en leuker. Dat laat ik zien in dit boek”, aldus auteur Charlotte Fielmich, alias Mme Charlotte.

BBQ voor vrouwen
In het boek staan naast recepten van T-bone-steak en parelhoen, gegrilde ananas en coleslaw, ook playlists voor muziek en tips hoe je de barbecue het best kunt aansteken. Madame Charlotte: “Hoe vaak ik tijdens het barbecueën niet van mannen de vraag heb gekregen of ik hulp nodig had bij het aansteken van het vuur! Nergens voor nodig. Zo’n vuurtje aansteken is echt niet moeilijk. En vrouwen kunnen minstens zo goed roosteren en grillen in de buitenlucht. Dat neemt niet weg dat de recepten in dit boek natuurlijk ook best door mannen te maken zijn.” 

De makers
Mme Charlotte is Charlotte Fielmich, kok, receptenschrijver en foodstyliste. Saskia Lelieveld maakte de foto’s. De vormgeving van dit boek is in handen van Studio 100%. Uitgeverij Snor is een uitgeverij van slimme, speelse en mooi vormgegeven boeken die leuk zijn om te lezen en nog leuker om te krijgen. En eigenlijk nog leuker om te geven nadat je ze gekocht hebt. Duik in de Wereld van Snor.

Bestel nu On Fire! en ontvang een feestelijk pakket!
Ga meteen naar onze shop

 

OnFire_cover_HR