Kokos-BOSVRUCHTENTAART uit Bieslook & Polenta

 

Vegetarisch koken op z’n Berlijns. Lokale seizoensproducten, klaargemaakt met invloeden uit de hele wereld. Van bietenravioli met sinaasappel-walnootboter tot vegetarische teriyakiburgers. In dit sprookjesachtige kookboek vol gietijzeren pannen en peperkoekhuisjes vind je bijzondere recepten, verzonnen en gefotografeerd door het internationaal befaamde bloggers/fotografenstel Susann Probst en Yannic Schon. Bekend van hun blog Krautkopf.

snor stapelboeken 023

 

Schermafbeelding 2017 08 02 om 13.27.23 e1501674083143Voor 1 taart (Ø 16-18 cm)

VOOR DE BODEM
150 g amandelen
30 g zonnebloempitten
30 g hazelnoten
10 g dadels
60 g zuivere kokosolie
½ tl zeezout

 

 

VOOR DE VULLING
50 g maizena
500 ml amandelmelk (recept blz. 230)
500 ml kokosmelk
6 el kokosrasp
5 el rijststroop
1 mespunt zeezout
90 g tarwegriesmeel
350 g gemengde bosvruchten

 

Vet een springvorm in (Ø 16-18 cm). Hak voor de taartbodem de amandelen, zonnebloempitten, hazelnoten en ontpitte dadels fijn. Smelt de kokosolie, los het zout erin op en meng de fijngehakte ingrediënten erdoor. Doe het mengsel in de springvorm, druk aan en zet minstens 30 minuten in de koelkast.

Roer voor de vulling het zetmeel en 6 eetlepels amandelmelk tot een glad geheel. Breng de rest van de amandelmelk met de kokosmelk, kokosrasp, rijststroop en zout aan de kook. Wacht tot dit mengsel kookt en roer het zetmeelmengsel er dan met een garde doorheen. Blijf roeren totdat de vloeistof indikt. Giet het griesmeel er voorzichtig bij en laat alles al roerende ca. 5 minuten verder pruttelen totdat er een dikke massa ontstaat. Verdeel de hete vulling over de taartbodem en laat afkoelen. Zet de taart minstens 5 uur (het liefst een hele nacht) afgedekt in de koelkast totdat hij stevig is. Verdeel de bosvruchten kort voor het serveren over de taart.

 

Smaakt deze taart naar meer? Bieslook & Polenta staat vol met heerlijke recepten.

Scoor ‘m hier!

 

Schermafbeelding 2017 08 02 om 13.26.18

 

Dit bericht is gepost in Kook. Bookmark de link.