Soep voor het soepweer: Rucolasoep met spek

 

Als het soepweer is, moet je soep eten. Of ja, het hoeft niet, maar het is wel lekker. Zoals de rucolasoep met spek van Elsbeth Teeling uit Relax mama in de keuken (een must voor elke relaxte moeder!).

“Wij aten deze soep voor het eerst bij mijn vriendin Sylvia, met de mededeling dat dit de lievelingssoep was van haar dochter Luna. Inmiddels is het ook de lievelingssoep van mijn kleuter. Hij is zo geliefd, dat ik hem zelfs misbruik. Preisoep, courgettesoep en spinaziesoep noem ik tegenwoordig ook gewoon rucolasoep. Succes verzekerd.” – Elsbeth Teeling

 

4 PERSONEN
15 min bereidingstijd
BENODIGDHEDEN
• 1 el olijfolie
• 1 ui, gesnipperd
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 150 g aardappel, geschild en in blokjes
• 1 liter groentebouillon
• 150 g ontbijtspek, niet te dun gesneden
• 150 g rucola
• 125 ml slagroom

extra nodig
keukenpapier, staafmixer

Verwarm de olie in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit tot de ui goudgeel is. Voeg de aardappelblokjes toe, roer even om en schenk de bouillon in de pan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep ca. 10 minuten koken tot de aardappel gaar is. Bak intussen in een koekenpan zonder vet het ontbijtspek uit; laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de rucola toe aan de soep (houd een paar blaadjes achter voor de garnering) en kook 1-2 minuten mee. Schenk de room erbij en warm nog even door. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met blaadjes rucola. Geef het ontbijtspek er aan tafel bij. Lekker met dikke sneeën brood.

Smullen!

rucolasoep

 

relax mama in de keuken

Rucolasoep met spek is een recept uit Relax mama in de keuken: 50 succesrecepten van moeder voor moeders (om een relaxte moeder te blijven).

Voor € 16,99 te koop in onze webshop.