Pocket Paddenstoelenboek

In het Pocket Paddenstoelenboek vind je een overzicht van de meest mooie paddenstoelen die je in Nederland kunt vinden. Ga met je boekje op pad en schrijf je bevindingen tussen de mooie plaatjes en handige weetjes.
Vanaf 10 augustus overal te koop.

Het Pocket Paddenstoelenboek is de perfecte begeleider van een boswandeling. Noteer waar je een bepaalde paddenstoel hebt gezien, en kijk of-ie inderdaad het volgende jaar weer terug is gekomen. Want dat is wat de meeste paddenstoelen doen, steeds terugkeren. Het Pocket Paddenstoelenboek is uitdrukkelijk niet bedoeld om te gebruiken om de giftige van de niet-giftige paddenstoelen te onderscheiden, stelt schrijver Gerard Janssen. “Bijna iedere eetbare paddenstoel heeft een giftige paddenstoel die erop lijkt. Als je paddenstoelen wilt verzamelen om te eten, ga dan in de leer bij een professionele paddenstoelenzoeker.”

Schermafbeelding 2019 07 17 om 14.08.51

Maffe zwammen
De illustraties van Maartje den Noort leren je beter kijken naar de paddenstoelen die je tegenkomt in het bos. Het boek helpt je de maffe zwammen aandachtig te bestuderen en je waarnemingen te noteren.
Daarnaast bevat het paddenstoelenboek handige tekenlessen voor het natekenen van een paddenstoel die je zojuist hebt gespot.

De makers
Gerard Janssen werkt als freelancejournalist en schrijft voor Uitgeverij Snor, Vrij Nederland en Uitgeverij Nieuw Amsterdam. Diverse titels die hij eerder voor Snor schreef, zijn inmiddels vertaald in het Frans, Duits, Engels, Fins, en zelfs Chinees en Russisch.
Illustrator Maartje van den Noort staat bekend om haar illustraties van vogels, bloemen en planten. Zo maakte ze eerder ook de illustraties voor het Pocket Herbarium, Pocket Insectenboek en Pocket Vogelboek. Meer werk van Maartje is te zien op haar instagram

oesterzwam190717 cover paddenstoel 3d
Je kunt het Pocketboek Paddenstoelen hier pre-orderen, dan heb je ‘m als allereerste in huis!