Pocket Bomenboek

Het Pocket Bomenboek is veschenen. Dit prachtige boek laat je stil staan bij de sprookjesachtige wereld van de eik, wilg, berk en beuk. Neem dit boek van Gerard Janssen mee op een wandeling en maak contact met de mysterieuze wereld van de bomen. Met prachtige illustraties van Maartje van den Noort.

DSC 0316

Zoekkaarten
In het Pocket Bomenboek vind je naast allerlei informatie over bomen, ook lege pagina’s om je gedachtes en herinneringen op te schrijven, en – superhandig – zoekkaarten om uit te vissen met welke boom je van doen hebt. Auteur Gerard Janssen ging op pad met verschillende boswachters en leerde zo de wereld van de bomen goed kennen: ‘Bomen hebben altijd al tot de verbeelding gesproken. In oude culturen bijvoorbeeld dachten de mensen dat een boom de ondergrondse wereld met de bovengrondse zou verbinden. Alle recentelijke onderzoeken hebben laten zien dat bomen veel magischer zijn dan wij in deze Westerse wereld misschien denken. Ze praten met elkaar via ingewikkelde schimmelstructuren en zorgen ervoor dat nakomelingen het meeste kans maken om te blijven leven. Dit boek is een ode aan de vormen, de kleuren en de mystiek van bomen. Ik hoop dat de mensen door het boekje met andere ogen naar bomen en een bos gaan kijken.”

DSC 0749
Pocketserie
Eerder verschenen in deze serie het Pocket Herbarium, het Pocket Insectenboek, het Pocket Vogelboek, het Pocket Paddenstoelenboek. Het Pocket Bomenboek is net als z’n voorgangers ook in het Duits verschenen bij de Duitse uitgever Eden Books.

DSC 0330 1

Op pad met het Pocket Bomenboek
Het boekje is op maat van je jaszak gemaakt en je kunt het dus heel goed mee nemen tijdens je boswandeling op zoek naar de mooiste bomen, zoals de els.
In Nederland komen twee soorten elzen voor: de zwarte en de grijze. De blaadjes van de zwarte els hebben rondere vormen dan die van de grijze Els. Ontdek nog meer interessante en wonderbaarlijke feitjes met het Pocket Bomenboek.

Bestel hem hier