Herfst Buikspek op de BBQ

BBQ

Het is echt herfst geworden. Lekker! Ik heb mijn zinnen gezet op het klaarmaken van herfst buikspek, op de barbecue. Laatst kwam ik ergens een mooi stuk buikspek tegen, en toen moest ik met water lopend in de mond denken aan een Aziatisch gerecht van urenlang gestoofd, héél zacht buikspek dat we dit voorjaar in een restaurant in Londen aten, maar ook aan een recept voor buikspek op de barbecue in On Fire, het mooie BBQ-boek voor vrouwen dat we net hebben uitgebracht. Het is zo’n inspirerend boek, met prachtige foto’s van Saskia Lelieveld, de heerlijkste recepten van Mme Charlotte en een buitengewone (jaja) vormgeving van Studio 100 Procent. Maar nu dat buikspek dus. Ga ik vanavond maken, op de door mij hoogst persoonlijk zelf aangestoken barbecue. Mits het niet regent dan…

Recept:

Buikspek met mosterddragon marinade

Ingrediënten:

-speklappen, mooie plakken buikspek, zonder zwoerd

-grove mosterd

-1 tl verse dragon (of gedroogde)

-olie

Meng per speklap 1 eetlepel grove mosterd en 1 eetlepel olie door elkaar, snijd de dragon fijn en roer die door het mosterdmengsel. Bestrijk de speklapjes ermee. Leg ze los van elkaar op een schaal en laat de marinade een beetje indrogen.

Rooster de speklapjes op een niet al te hete barbecue tot ze knapperig krokant zijn.

Dit spek is ook heel lekker op een zacht broodje met plakjes appel en wat van de kool en/of geconfijte uien.

Herfst Shoot 001 02-04-035