Snor goes to China met een: Chinees noedelsoepje uit Zelfgeoogst. Dus doe je boodschappen bij de dichtstbijzijnde toko, dek de tafel met een Chinese krant, zet bakjes met sojasaus op tafel, eetstokjes erbij en Ní Hao Chinese keuken!
Benodigdheden:
- 1 winterpeen in grove stukken snijden
- 1 prei in grove stukken snijden
- 1,5 bos bleekselderij ook in grove stukken snijden
- 2 stengels bosui in ringetjes snijden
- 1 handvol taugé
- 1 handvol champignons schoonwrijven met keukenpapier en in vieren of achten snijden
- 2 handenvol Chinese eiermie koken
- zoute (Japanse) sojasaus
- 3 uien pellen, kontje eraf en in grove parten snijden
- handvol peterselie wassen, drogen en steel eraf
- handvol koriander wassen, drogen en steel eraf
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 tenen knoflook pellen en pletten
- zout en peper uit de molen
Zo maak je het klaar:
Roerbak winterpeen, ui, prei, bleekselderij en bosui in olie en knoflook in een ruime, hoge pan. Giet er koud water op tot alles net onderstaat. Laat aan de kook komen, schuim regelmatig af. Zet het vuur laag en laat tot de helft inkoken (zonder deksel). Zeef de bouillon en breng op smaak met zout en peper. Vul de soepkommen met wat mie, taugé, champignons, verse kruiden en een scheutje sojasaus. Schenk de hete bouillon erbij. De champignons blijven vrij rauw. Als je dat niet lekker vindt moet je ze heel dun snijden of even aanbakken.
Mànmàn chi!
Dit recept komt uit het boek Zelfgeoogst van Marian Flint, foto’s van Anna de Leeuw, en ontworpen door Studio Boot. Supersimpel moestuinieren en superlekker eten.