Recept: Appelcrème met amaretto

Brr, het is koud. Maar van deze lekkere appelcrème met een scheutje amaretto krijg je het vanzelf weer warm. We hebben dit smakelijke toetje uit de Toet- en Taartkalender van Kamer 465, met 366 toet- en taartrecepten. Smullen maar!

Benodigdheden voor 4-6 personen: 

2 appels // 2 el boter // 0,5 vanillestokje, gespleten // 50 gr suiker // 1 el amandelspijs // 4 eidooiers // 200 ml room // 2 el amaretto // 2 el basterdsuiker


Bereidingswijze

Schil de appels en snijd ze in stukken. Bak de stukjes appel met de boter, vanillestokje en suiker gaar, maar niet bruin. Verwijder het vanillestokje, schraap het merg eruit en doe dit terug in de pan. Mix alle ingrediënten behalve de basterdsuiker met een staafmixer tot een crème. Vul hiermee de vormpjes. Plaats de vormpjes in een ovenschaal en vul die voor een derde met water. Zet de schaal 35-40 minuten in een oven van 160 °C. Bestrooi de afgekoelde crème met bruine suiker. Maak een krokant laagje van de suiker met een gasbrandertje of onder de grill.

 

Trek gekregen in meer zoetigheid? De Toet- en Taartkalender kun je hier bestellen, met 365+1 recepten zodat het elke dag feest is!

Dit bericht is gepost in Kook. Bookmark de link.