Extreem Beleggen tussen de Culipers Peeps

Tekst: Matthijs Schippers, co-auteur van Extreem Beleggen

Afgelopen maandag werd er druk geroken, geproefd en gepraat op de jaarlijkse Culiperslunch in De Kookfabriek in Amsterdam. Dit is hét jaarlijkse persevent voor eet-schrijvend Nederland. En wij van Extreem Beleggen hadden een kookeiland. Nou, dan weet je het wel.

IMG_5290

Nadat we onlangs bij Gijs Staverman in de Radio 2 studio flink aan het Extreem Beleggen waren geslagen, was het nu tijd om ons bammetjesboek aan de verzamelde Culipers te tonen. Je weet wel, bloggers, vloggers, TV presentatoren en meer journalisten uit de food hoek.

IMG_5298

Na onszelf en onze boekjes en broodbeleg te hebben geïnstalleerd, was het tijd om eerst eens rond te kijken. Wat voor vlees er eigenlijk in de kuip zat die dag. En we kwamen al rap tot de conclusie dat wij enigszins de vreemde eend in de bijt waren. Culinaire hoogstandjes, vriendelijke maar toch zeer opdringerige bezorgdiensten en hipster-cocktails-met-Vermouth-en-halve-kerstbomen-er-in vlogen ons om de oren. Maar je bent Extreem Belegger of je bent het niet! Dus een pot koffie en zo’n Kerstcocktail later was alle valse bescheidenheid ook bij ons verdwenen en gingen we aan het beleggen, als ware chefs.

IMG_5304Onze keus voor die dag:
1. Elvis zijn Fool’s Gold Loaf
2. Toppie de Joppie
3. Broodje Parel

 

ExtreemBeleggen-titelfoto
Matthijs Schippers, Jasper Henderson & Caspar Wijers

Dus schorten voor (wil je er ook eentje kopen? stuur even een mailtje naar post@extreembeleggen.nl) en gaan! De zakken Patatje Joppiesaus-chips, bacon en sardientjes werden in moordend tempo omgetoverd tot prachtige broodcombi’s en vonden dito aftrek bij de rondneuzende culy’s. Dachten wij in den beginne een vreemde eend te zijn tussen alle haute cuisine, niets bleek minder waar: onze meegebrachte boekjes zaten na afloop vol vette vingers en kreeg bijval van de ELLE tot Janny (die van Heel Holland Bakt) en van Francesca Kookt! tot visblad Vision.

Kortom: een geslaagde dag waar we onze Extreme Beleggers revolutie weer een nieuwe impuls hebben kunnen geven. Next stop: het voorjaarsfeest van Snor! En dan gaan we toch iets leuks doen… Hollands Next Extreme Belegger voor de kids. Beleg zo gek als je kunt of durft en wij zullen de creaties jureren. En maak je kans op de titel Extreme Belegger 2016 en ga jij met de het Extreem Beleggen Junior short naar huis!

Zien we jullie daar?

Namens de Extreem Beleggers,

Matthijs Schippers

[su_button url=”https://www.dewereldvansnor.nl/winkel/extreem-beleggen/” target=”blank” background=”#d12812″ icon=”icon: map-marker”]Koop hier Extreem Beleggen[/su_button]