Meet Madame Charlotte van het BBQ-boek On Fire

Ze gaat op het Snor Festival een flink fikkie stoken en zal iedereen laten proeven van de gerechten uit haar boek. Haar naam doet vermoeden dat je hier met een blozende Parisienne te maken hebt, maar Madame Charlotte woont gewoon in Amsterdam. Ze is chefkok, foodstylist en kookt graag op een vuurtje! Samen met Snor maakte ze On Fire, het BBQ-boek voor vrouwen, dat vanaf 22 september in de winkel ligt. Wij wilden wel eens weten met welk gerecht Charlotte hoge ogen gooit en voelden deze lekkerbek flink aan de tand.

Madame Charlotte
Wie is Madame Charlotte?
Madame Charlotte is dol op koken, eten, bloemen, decoreren, vertellen hoe het nog lekkerder kan, strooptochten naar geweldige accessoires en ingrediënten en op haar twee lieve mademoiselles.’

Je eerste boek, gefeliciteerd! Ben je blij?
‘Superblij, ik vind het een mooi boek, echt iets om trots op te zijn. Ik vind dat je van iedere bbq (of het nu zomer, winter, herfst of lente is) een feestje moet maken. Kleed het mooi aan en grill niet alleen halve dooie koeien, maar een heel menu. Het is iets dat vrouwen (en mannen) leuk vinden. Maar wij dames waren wel toe aan een eigen barbecue boek, vind je niet? Prima idee van de Snor-dames!’

Hoe zou jij het boek omschrijven?
‘Stoer en romantisch tegelijk, propvol hele lekkere recepten en prachtige foto’s van Saskia Lelieveld. Met thema suggesties, maar …don’t be afraid tot mix and match! Het maakt niet uit of de mussen dood van het dak vallen of de herfstbladeren je om de oren vliegen; er staan recepten in voor ieder seizoen. En buiten op een vuurtje koken is zóóó leuk. Hopelijk krijgt iedereen er zin in!’

BBQ Boek recept

Kun je ons een kijkje in jouw keuken geven?
‘Thuis in mijn kleine appartement, koken we in het weekend vooral waar we trek in hebben. Vaak wordt ons menu gestuurd door testrecepten, cateringrestjes en foodstyling left-overs. In een vrij weekend maken we wat lekkers van alles wat er in huis is of we gaan op lekkere- dingen-strooptocht in de stad. Hapjes eten is in het weekend favoriet en laat, lang en copieus ontbijten.’

Voor welk lekkers kunnen ze jou ’s nachts wakker maken?
‘Wakker maken voor eten, hmmmm… hoe lekker ook, doe maar niet. Ik slaap al zo licht, laten we dan liever samen ontbijten. Met karnemelkpannenkoekjes, aardbeien-rabarber compote en een scheutje rozenwater.’

Boek On Fire

Met welk recept gooi jij hoge ogen?
‘Ik ben mezelf aan het bekwamen in het maken van wontons. Je draait een vulling van bijvoorbeeld kip of garnaal met een beetje spek, wat lente-ui, beetje maïzena voor het binden en wat smaakmakers, bijvoorbeeld gember, sojasaus of een scheutje sherry. Vul de wontonvellen en gaar ze in kippenbouillon, die je hiervoor echt niet perse zelf hoeft te maken. Wat ‘groentjes’ uit het seizoen erbij. Perfecte snelle maaltijd, superlekker en zeer favoriet bij mijn mademoiselles!’

Je staat op het Snor Festival. Wat kunnen we daar van je verwachten?
‘Ik ga natuurlijk een flinke fik stoken, lekkers laten proeven uit mijn boek, ik neem wat leuke dingen mee uit mijn eigen webshop: en vooral glimmen van trots om dat prachtig mooie boek. Oh, en ik wil zeker nog een rondje in de zweefmolen als ik toch op De Lievelinge ben!’

Boek bestellen?
On Fire is vanaf 22 september beschikbaar, maar nu alvast hier voor te bestellen voor € 24.95.